Nieuwigheden voor motorbanden 2020

  Er is beweging gaande in de markt voor motorbanden! Nieuwe machines en gewijzigd rijgedrag creëren nieuwe behoeften voor ons motorrijders. In 2020 kunnen de fabrikanten van motorbanden weer de juiste band voor elke rijder aanbieden. Natuurlijk hebben we ze allemaal voor u - en om uw keuze eenvoudiger te maken, tonen we de populairste modellen van het jaar.

  Bridgestone: innovaties voor mogelijkheden in de markt en extreme vereisten

  Continental: Sportief op de weg - op en naast de weg

  Dunlop: Een nieuwe alleskunner voor elke rijbehoefte

  Metzeler: De meest verkochte worden opnieuw geïntroduceerd in 2020

  Michelin: Met de Power Experience in 2020

  Battlax Classic Racing CR11

  De naam zegt het al: de nieuwe Bridgestone Battlax Classic Racing CR11 is specifiek ontworpen voor de beste prestaties op het circuit op klassieke motoren. Het is al bewezen dat het dit biedt in de FIM Europe Endurance Classic Cup. Verschillende teams vertrouwden op het nieuwe product van Bridgestone en het PoweRacing-JapAuto team zorgde zelfs voor hun eerste podiumplaats. De Battlax Classic Racing CR11 warmt snel op en is bestand tegen natte oppervlakken.

  Vanaf maart vind u de Battlax Classic Racing CR11 ook in onze winkel.

  Battlax BT46

  De Bridgestone Battlax BT45 is al 22 jaar een vaste keus in de klassieke sector. In 2020 werd het ontwerp verder ontwikkeld met behulp van de nieuwste technologie - om de Battlax BT46 te creëren. De cross-ply toerband scoort met zijn modernisering op het gebied van feedback en handling. Het compenseert ook de leeftijdsgerelateerde zwakke punten van zijn voorganger als het gaat om grip op nat wegdek.

  Verschillende maten voor- en achterwiel zijn slechts een klik verwijderd.

  Battlax Racing Street RS11

  In 2020 heeft de RS10 ook een waardige opvolger. De Battlax Racing Street RS11 staat voor betere grip en preciezere handling - vooral onder kleine hoeken. Hij heeft duidelijk zijn sterke punten op het circuit, maar kan nog steeds op de weg worden bereden.

  Blijf op de hoogte - we hebben binnenkort de Battlax Racing Street RS11 in ons assortiment.

  Battlecross E50 Extreme

  Vorig jaar lanceerde Bridgestone met succes een nieuwe enduro band, de Battlecross E50. Een jaar later is de Battlecross E50 Extreme doorontwikkeld voor veeleisende enduro-races op de moeilijkste terreinen. Wat vooral telt, is natuurlijk grip en tractie.

  U kunt nu al uitkijken naar de Battlecross E50 Extreme!!

  ContiSportAttack 4

  Continental brengt een nieuwe wind in het supersportsegment. In vergelijking met zijn voorganger scoort de ContiSportAttack 4 goed met een aanzienlijk groter contactvlak bij lage hellingshoeken. De verdere ontwikkeling is gericht op nog meer grip, precisie en handling en bereikt hoogste waarden dankzij de BlackChili samenstelling.

  Klik hier voor de ContiSportAttack 4 in de winkel.

  ContiRaceAttack 2 Street

  Als dit nog niet genoeg is, is een raceband geschikt voor dagelijks gebruik een goed alternatief. De nieuwe ContiRaceAttack 2 Street is een legale straat raceband die het dagelijks leven op de weg gemakkelijk aankan. Hij vervangt de ContiRaceAttack Comp. End.

  We hebben hier de ContiRaceAttack 2 Street al voor u.

  TKC 70 Rocks

  Voelt u ook af en toe de behoefte om van het circuit het onverharde op te gaan? De nieuwe TKC 70 Rocks is een kruising tussen de gevestigde TKC 70 en TKC 80 endurobanden van Continental en biedt u betere off-road prestaties dan de 70 en betere prestaties op de weg dan de 80. Dit maakt de nieuwe enduroband van Continental een echt alternatief voor avonturiers op en naast het circuit.

  Hier vindt u alle informatie over TKC 70 Rocks.

  ContiRoad

  Continental 2020 heeft ook iets nieuws voor toerliefhebbers in het programma. De nieuwe ContiRoad is geclassificeerd als een langeafstandsband tussen de ContiRoadAttack 3 en zijn voorganger ContiRoadAttack 2. Hij beschikt over de nieuwste "Gemaakt in Duitsland" technologieën voor kleinere portemonnees.

  U kunt de ContiRoad hier krijgen.

  ContiStreet

  En als laatste willen de kleinere motoren ook op moderne banden rijden. Daarom zal de nieuw ontwikkelde ContiStreet diagonaalband zijn voorganger ContiGO! in 2020 vervangen. Het ontwerp is gebaseerd op de gevestigde en meermaals bekroonde ContiRoadAttack 3 testwinnaar, en net als zijn rolmodel richt ContiStreet zich op betrouwbaarheid, grip en duurzaamheid.

  Blijf onze website in de gaten houden, de ContiStreet is hier binnenkort.

  Mutant

  Dunlop lanceert een crossover band met de nieuwe Mutant. Regen, touring, thuiscircuit - Dunlop belooft met de Mutant topprestaties in nagenoeg alle weersomstandigheden. Als een multifunctionele band is deze goedgekeurd voor gebruik op touring enduro's, klassieke motoren, scramblers en crossover motoren.

  U kunt de nieuwe Dunlop Mutant hier in de winkel vinden.

  Trailmax Meridian

  Voor avonturiers en ontdekkingsreizigers introduceerde Dunlop de Trailmax Meridian in de tweede helft van vorig jaar. Hij is ontworpen om aan de behoeften van enduro rijders te voldoen en hen nog meer vrijheid op en naast de weg te geven. Volgens de fabrikant liggen de sterke punten ibijn grip op nat wegdek, sportief rijgedrag, kilometrage en off-road capaciteiten.

  De Dunlop Trailmax Meridian is al bij ons verkrijgbaar.

  SPORTEC™ M9 RR

  Onder de supersportfans is de SPORTEC™ M7 RR een voorbeeld. Voor hen is dit topnieuws: Metzeler lanceert een waardige opvolger met de SPORTEC™ M9 RR! Hij bouwt voort op de sterke punten van zijn voorganger en overtreft deze op alle gebieden volgens de belofte van de fabrikant.

  De naam SPORTEC™ staat voor alledaagse sportenbanden voor op de weg die een geweldige rijervaring, veiligheid en veelzijdigheid garanderen. De afkorting RR staat voor Road-Racing, en als u aan wielrennen denkt, denkt u onvermijdelijk aan de legendarische Tourist Trophy op het eiland Man, waar Dean Harrison de Senior TT Race 2019 op METZELER banden won. Maar bij wegracen gaat het niet alleen om de prestaties - de banden moeten veilig hun werk doen bij onvoorspelbare weers- en wegomstandigheden. Deze centrale basis voor elke goede wegband was ook het leidende principe van de nieuwe METZELER en leidde daarom tot het credo "RIJD HET ONVERWACHTE".

  U vindt de nieuwe SPORTEC™ M9 RR in verschillende maten hier in onze winkel.

  ROADTEC™ 01 SE

  Een andere goed verkopende Metzeler krijgt in 2020 een nieuw gezicht. Met de ROADTEC™ 01 SE METZELER breidt zijn programma ROADTEC™ 01 uit met een bijzonder krachtige versie. De handling op nat wegdek en de kilometrage blijven de grote troeven, maar het nieuwe model verbetert merkbaar zijn sportieve eigenschappen met nog meer grip en wendbaarheid. Hij is daarom bij uitstek geschikt voor supersportrijders, klassieke motoren en sport tourrijders.

  Het profielontwerp van de ROADTEC™ 01 SE bouwt voort op dat van de ROADTEC™ 01. Ter vergelijking, de schouder van de band is nu ontworpen met een positiever loopvlakpatroon. Dit vergroot het contactoppervlak met de ondergrond en biedt maximale prestaties, zelfs onder schuine hoeken.

  Vind de juiste maat van de ROADTEC™ 01 SE hier in onze winkel.

  RACETEC™ TD Slick

  U bent op zoek naar een racebaan en geniet van de voordelen van een gladde band, maar wilt geen last hebben van extra uitrusting? Dan heeft Metzeler een nieuw model voor op het circuit voor u - de RACETEC™ TD Slick. Hij belooft de beste prestaties, zelfs zonder bandenwarmer en speciale ophanging. Dit maakt hem een bijzonder gemakkelijk te hanteren gladde racebaan.

  Een van de belangrijkste kenmerken van de RACETEC™ TD Slick is een hoge en constante prestatie, zelfs na verschillende sessies. Hij biedt ook een grote veelzijdigheid bij gebruik op verschillende baanoppervlakken en bij verschillende bedrijfstemperaturen, evenals een hoge slijtvastheid. Bijzonder praktisch: om eenzijdige slijtage tegen te gaan, kan de achterband in beide looprichtingen worden gemonteerd.

  Binnenkort te koop in onze winkel!

  ROADTEC™ Scooter

  ROADTEC™ 01, reeds lang gevestigd als een sportband, betreed nu het scootersegment. De nieuwe ROADTEC™ Scooter is gebaseerd op de bestseller en wordt gekenmerkt door flexibiliteit en veelzijdigheid en kan verschillende weers- en temperatuuromstandigheden aan. In vergelijking met eerdere scootermodellen biedt het meer grip op natte en gladde wegen, geoptimaliseerde handling en bestrijkt een breder temperatuurbereik.

  We hebben reeds uw volgende scooterband in onze winkel - klik hier.

  Power 5

  De nieuwe Michelin Power 5 sportband vervangt vanaf 2020 de Power RS en Power RS+ en is ontwikkeld met een nieuw karkas en nieuwe rubbersamenstellingen voor maximaal rijplezier op de openbare weg. Het hoge silicagehalte van de nieuwe rubbersamenstellingen van de nieuwe Power 5 zorgt voor een hoge grip op nat wegdek en een lange levensduur.

  De nieuwe supersportband van Michelin is al bij ons verkrijgbaar.

  Power GP

  De nieuwe MICHELIN Power GP vormt een aanvulling op het Hypersport assortiment als supersportband met een 50/50 rijprofiel (weg/circuit). Het nieuwe karkas zorgt voor een optimale handling van de Power GP. De rubber samenstellingen zijn ook verbeterd en het gehalte aan silica en zwarte koolstof is aangepast. In vergelijking met de ook nieuwe Power 5 heeft de Power GP een nog lager negatief percentage van 6,5%. De speciaal ontworpen gladde zones zorgen voor maximale grip en hoge kilometrage tijdens de race.

  Passen ze bij u? Dan kunt u de Power GP hier in onze winkel vinden

  Power Cup 2

  De nieuwe Power Cup 2 biedt nog meer sportiviteit: hij is legaal voor op de weg, maar bovenal komt hij echt tot zijn recht op het circuit. Alleen al het loopvlakpatroon doet denken aan een gladde ondergrond, en de nieuwe compound heeft ook een hoog zwart koolstofgehalte voor maximale grip op droge wegen en constante grip bij hitte. De nieuwe Power Cup 2 vervangt de Power Cup Evo en is al de eerste band die op de nieuwe KTM 890 Duke is gemonteerd.

  Klik hier voor de Power Cup 2..

  Power Slick 2

  Met de nieuwe Power Slick 2 krijgt de bekende allround raceband Power Slick Evo een aanzienlijk verbeterde opvolger. Het eerste gebruik van de 2CT + Bi-Compound technologie op het achterwiel met een nieuwe samenstelling met een hoog zwart koolstofgehalte is hiervan het bewijs. Desalniettemin behoudt de nieuw ontwikkelde plug & play gladde band voor circuitdagen en hobbyracen zijn hoofdkenmerken - eenvoudige bediening, hoge grip, hoge kilometrage - en met zijn korte opwarmtijd bouwt hij al snel vertrouwen op met zijn grip op de baan.

  Hier bij ons - binnenkort bij u op de baan!

  Commander III

  In het cruisersegment lanceert Michelin de nieuwe Commander III in twee versies - Cruiser en Touring. In beide versies staan grip op nat wegdek en kilometrage centraal. Voor dit doel zijn de rubber samenstellingen verder ontwikkeld en is het contactgebied in hellende posities vergroot met een nieuwe contour.

  Met 15 maten beslaat de Commander III Cruiser een breed assortiment voor veel chopper- en cruiser modellen. De Commander III Touring voorziet in de behoeften van zware super-tourers en kan zware ladingen aan.

  Beide modellen zijn al beschikbaar. Klik hier per il Commander III Cruiser e qui voor de Commander III Cruiser en hier voor de Commander III Touring..

  City Grip 2

  Voor scooterrijders telt veel grip op alle wegtypen en vooral onder alle weersomstandigheden. Michelin wil aan deze eisen voldoen met de nieuwe City Grip 2. Voor dit doel is een nieuwe rubbersamenstelling met een hoog silicagehalte ontwikkeld die, samen met het nieuwe loopvlakpatroon met speciale "haaientand" gedeelten op het loopvlak, veel grip bij een nat wegdek biedt. Tegelijkertijd zorgt de combinatie van rubbersamenstelling en loopvlakontwerp voor een hoge kilometrage. De nieuwe City Grip 2 vervangt de bekende City Grip en City Grip Winter, omdat deze ook is voorzien van de M&S markering, waardoor hij een zeer aantrekkelijk alternatief is in 32 maten om in de stad te gebruiken.

  Veel maten van de nieuwe City Grip 2 zijn hier al te vinden.

  Starcross 5 Mini

  Omdat jonge motorcrossers dezelfde prestaties van hun banden als hun idolen op de grote machines kunnen verwachten, heeft Michelin zijn assortiment junior crossbanden uitgebreid met een variant van de StarCross 5-serie: de nieuwe StarCross 5 Mini heeft hetzelfde DNA als de StarCross 5 Medium en beslaat een breed scala aan terrein- en gripniveaus. Twee jaar is geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze nieuwe serie, resulterend in een aantrekkelijke mix van veel grip en lange levensduur van de band.

  De Startcross 5 Mini is binnenkort verkrijgbaar in onze shop.

  Enduro Xtrem

  De zwaarste omstandigheden komen vaak voor tijdens extreme evenementen zoals de Erzbergrodeo, de Romaniacs en de GetzenRodeo. De focus ligt op grip, tractie en duurzaamheid van de band. De nieuwe Michelin Enduro Xtrem achterband is het resultaat van drie jaar onderzoek en ontwikkeling en is ontworpen om veel grip te bieden op de meest veeleisende oppervlakken. Naast tractie is de slijtvastheid een ander belangrijk aspect van deze nieuwe band die de beste kans op succes biedt voor enduro-racers. Al in 2019 werd Manuel Lettenbichler (KTM) wereldkampioen in het WESS Ultimate Enduro Wereldkampioenschap met de MICHELIN Enduro Xtrem. Het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team met rijder Graham Jarvis vertrouwt ook op de nieuwe Enduro Xtrem van Michelin.

  Bij ons vindt u binnenkort de Enduro Xtrem voor uw moeilijkste missies.

  We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.