Motorband van het jaar - Enquête 2019

  Wij vroegen, u beantwoordde – dit zijn de motorbanden van het jaar.

  Het motorseizoen is nu langzaam maar zeker voorbij en de gouden herfst komt eraan. In de loop van het jaar heeft u zeker een paar kilometer afgelegd op uw motor, de ene of de andere set banden getest en mee gereden. Daarom wilden we dat u ons verteld wat uw persoonlijke motorband van het jaar 2019 is.

  In totaal namen ongeveer 3.150 motorliefhebbers uit 10 landen deel aan onze enquête en kozen hun favoriet in 9 verschillende categorieën.

  De volgende internationale winnaars zijn naar voren gekomen:

  Wat hierbij opvalt, is dat het land van herkomst van de bandenfabrikant een duidelijke relevantie heeft voor de populariteit in het respectieve land - motorrijders uit Duitsland, bijvoorbeeld, geven de voorkeur aan Continental en Metzeler, terwijl Franse motorrijders trouw zijn aan Michelin en Italiaanse tweewielers vertrouwen Pirelli.


  Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten per bandencategorie in Duitsland:  Internationaal heeft 40 procent van alle respondenten de Pirelli Diablo Superbike uitgeroepen tot de beste raceband – op de 1e plaats in zeven landen. De Michelin Power Slick Evo won in Frankrijk, Spanje en Zweden.

  Hier vindt u de winnaar van de categorie Racing: Pirelli Diablo Superbike  De Pirelli Diablo Rosso Corsa II heeft de Racing/Road-categorie transnationaal gewonnen. Met betrekking hiertoe en de vorige categorie onderstreept Pirelli dat het blijkbaar een zeer goede imago op het gebied van sportiviteit heeft. In Frankrijk daarentegen ontving de binnenlandse fabrikant Michelin de meeste stemmen met de Power RS(+). De Michelin-band behaalde de tweede plaats met 32 procent van alle stemmen in alle landen.

  Hier vindt u de winnaar van de categorie Racing/Street: Pirelli Diablo Rosso Corsa II  In deze categorie krijgt u een gemengd internationaal beeld. Veel verschillende meningen van de deelnemers tonen geen duidelijke algehele winnaar. Michelin Power RS(+) is echter de populairste band in vier landen zoals Frankrijk en Zwitserland, hoewel de Duitsers en Polen de voorkeur geven aan het lokale Conti-model.

  Hier vindt u de winnaar van de categorie Supersport Street: Pirelli Diablo Rosso III  Hoewel de Michelin Road 5 in zes landen de duidelijke winnaar is, waaronder Frankrijk met 42 procent van alle stemmen, stemde een duidelijke meerderheid in deze categorie in Duitsland met 36 procent voor de ContiRoadAttack 3 als motorband van het jaar. Na de nieuw geïntroduceerde Pirelli Angel GT II nam de Michelin de derde plaats in.

  Hier vindt u de winnaar van de categorie Touring: Michelin Road 5  De eerste plaats in deze categorie werd gedeeld door Metzeler Cruisetec en Michelin Commander II, die elk de voorkeur hadden in drie landen. Vanuit het oogpunt van Metzeler is dit een indrukwekkend succes, aangezien de gloednieuwe Cruisetec zich duidelijk in een zeer korte tijd op de markt heeft gepositioneerd en al kan concurreren met de gevestigde Commander II.

  Hier vindt u de winnaar van de categorie Chopper/Cruiser: Pirelli Night Dragon  In het segment Enduro/Road is er een voorkeur voor transnationale producten. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld werd de nieuwe Bridgestone Battlax Adventurcross AX41 uitgeroepen tot motorband van het jaar, net als het nieuwe Michelin Anakee Adventure in vijf landen, dat ook de algehele overwinning behaalde met 38 procent van alle stemmen in Duitsland en Oostenrijk. Daarentegen won het Conti-model met meer dan 20 procent, terwijl in Italië en Nederland de Pirelli Scorpion Pro als motorband van het jaar wordt uitgeroepen.

  Hier vindt u de winnaar van de categorie Enduro Street: Pirelli Scorpion Rally STR  In deze categorie was het Conti-model vooral populair in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Duitsland behaalde de vermeende buitenstaander Heidenau K60 Scout een respectabele tweede plaats. De Michelin Anakee Wild was echter de algehele winnaar met 34 procent van de stemmen.

  Hier findest du den Gewinner der Kategorie Enduro On-/Offroad: Pirelli Scorpion Pro


  De loyaliteit van de merken aan de respectieve landgenoten is ook duidelijk in deze categorie, zij het slechts in geringe mate: in Duitsland bijvoorbeeld, staat de Metzeler-band slechts één procent voor op de Pirelli Scorpion MX eXTra X. In vijf andere landen, waaronder Italië, leidt Pirelli leidt lijst. In Frankrijk wint de Michelin Tracker.

  Hier vindt u de winnaar van de categorie Roller: Pirelli Scorpion MX eXTra X

  Hier vindt u de winnaar van de categorie Roller:  Bridgestone Battlax Scooter SC2

  We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.